2008-11-04 08:33:21• hírek • Csenteri Judit

Súlyos problémák várhatók

Az Európai Tanács egy hétfői nyilatkozata szerint amíg Lengyelország, Csehország és Szlovákia jól helyt fognak állni a nemzetközi gazdasági válsággal szemben, addig Magyarországot és a balti országokat súlyosan érinteni fogják ennek hatásai.

Joaquin Almunia, gazdasági és pénzügyi európai tanácsos véleménye szerint, a gazdasági válság rámutatott arra a kockázati tényezőkre, amelyek azt igazolják, hogy bizonyos országok még ne legyenek tagjai az euró-térségnek. Bár Lengyelország helyzete igen kedvező, a tanácsos úgy véli egyetlen 2004-2007 között csatlakozott ország sem fogja teljesíteni a kritériumokat 2010-ig.

Lengyelországtól, Csehországról és Szlovákiától is azt várják, hogy 2009 és 2010-ben az euró-térséghez képest erős gazdasági növekedéssel számoljon. Észtország, Lettország és Litvánia azonban recesszióval fog küszködni, amelyet nyomatékos infláció fog követni. Magyarország, amely már igényelt pénzbeli támogatást az Európai Uniótól, jövőre 0,7%-os gazdasági növekedéssel számolhat, míg Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában 3,8% és 4,9% között gazdasági növekedések várhatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: